Keresés

Erősségek

Bizonyított, hogy olyan munkában, hivatásban, tevékenységben tudunk leginkább kiteljesedni és örömünket lelni, amiben az erősségeinket használjuk.

Te ismered az erősségeidet?
Tudod, hogy miben vagy a legjobb vagy átlagon felüli?

Személy szerint erősségemnek az empátiát, intelligenciát, nyitottságot gondoltam, mígnem egy szupervízió alkalmával a coach hölgy szerepéből kissé kiesve így szólt: “Te, néztél már tükörbe? És mi van a szépségeddel?”

Igazából soha nem akartam ezt az adottságot használni, sőt igyekeztem el is rejteni. Nem szerettem volna, hogy ez határozza meg, ki vagyok és milyen a megítélés rólam. Azt akartam, hogy a lelkemért, az eszemért, a személyiségemért szeressenek és érdeklődjenek irántam az emberek. A külsőmről nem tehetek, kaptam. Nincs benne teljesítmény, nincs benne érdem.. továbbá a szépség múlandó. Persze a fittség, egészség megőrzése már érdem, munka van benne. De önmagában a szépség, a külső adottság, amivel születünk, nem ad okot arra, hogy büszke legyek önmagamra. Így gondoltam.

Pedig a külsőm hozzám tartozik, meghatározó részem, miért ne lehetnék rá büszke, főleg ha ápolom, szépen felöltöztetem, reprezentálom vele a személyiségemet - ugyanis a külső megjelenés sokat elárul a belsőről. Így hát elismerem (legfőképpen magam előtt), hogy ez is egy erősségem. Akkor lehetek teljes, ha ezt is elfogadom, és megélem a benne rejlő lehetőségeket.

Neked mi az 5 legfőbb erősséged?

Használod őket a mindennapjaidban, a munkában, a hivatásodban, a szabadidődben? Hogyan csempészhetnéd be egy ki nem használt erősségedet a mindennapjaidba?

Mi változna szerinted?

Valcz Nikolett

Personal & Team Coach

Budapest