Keresés

Egyedülálló coaching esetek I.

Ma 12:00-re volt egy egyalkalmas 3 órás coaching foglalkozásom előjegyezve egy külföldi ügyféllel.


Már 11:45-kor a találkozási pontunk helyszínére érkeztem. Pontban ekkor, kaptam tőle egy üzenetet, hogy késni fog feltehetően 3o percet.


Normál esetben 15 percnél tovább nem várok senkire.


Mivel egy egyalkalmas coachingról volt szó előre fizetve, és mivel írta, hogy 3o perc, ezért úgy döntöttem, hogy kivételt teszek és megvárom. 12:3o-kor kaptam egy újabb üzenetet, hogy úton van, majd rá fél percre még egyet, hogy a taxi sofőr azt mondja kb. 13:oo-ra érkeznek.


Hezitáltam, nem tudtam egy pillanatra, hogy mitévő legyek. A belső érzésem az volt, hogy mondjam le, viszont az eszem meg azt súgta, hogy ha esélyt sem adok a találkozásra, akkor hogyan tudok neki adni és segíteni. Persze az is megfordult a fejemben, hogy majd milyen véleményt fog írni rólam, és hogy elesek ettől a pénztől meg a jövőbeni esetleges együttműködéstől is.


De hűnek kellett maradnom magamhoz és az értékekhez, amit képviselek. Tiszteletben kellett tartanom a saját határaimat - ha már a másik nem tartotta tiszteletben, hiszen az egyenrangú és asszertív kommunikáció híve és képviselője vagyok.


Feltettem magamnak a kérdést: mivel adok neki többet, ha maradok és nincs következménye a tettének, vagy ha elmegyek és elgondolkodik, hogy miért történhetett ez.


Végül döntöttem. Lemondtam a foglalkozást. 15 perccel az érkezése előtt.


Az üzenetem így hangzott:

· Sajnálom Félix, a mai alkalmat törlöm. Elindulok haza. Az idő élet. Nem szeretném az életemet egy idegen kedvéért egy órás álldogálással egy metróállomáson tölteni. Kérlek, gondold ezt végig. Ha megadod a bankszámlaszámod, visszautalom a díj 6o%-át. Minden jót!


A válasz:

· Megértem. Sajnálom, hogy várnod kellett rám. Nem tartok igényt a visszatérítésre. Nagyon sajnálom az okozott kellemetlenséget. Minden oké. Tegnap éjjel túl jól éreztem magam a barátaimmal. :) Jó hétvégét Nikolett!


A válaszom:

· Nagyon örülök a válaszodnak. Felelősséget vállalsz a tetteidért és elismered, ha hibázol. Nincs szükséged coach-ra, de az időgazdálkodással azért érdemes foglalkoznod. :) Hálás vagyok ezért a "közös tapasztalatért". Több hasonlóan érett emberre lenne szükség a világban. Minden jót!


A válasz:

· Az élet szép! Köszönöm Nikolett!
Néha ilyen egy coaching.

Valcz Nikolett

Personal & Team Coach

Budapest