Keresés

Az önelfogadásról

Ki vagy Te, amikor senki nem figyel? Amikor teljesen szabadnak érzed magad?

Nincs rajtad maszk, nincs semmi érdeked, nem vagy szerepben, nincs rajtad smink, menő ruha. "Csak" a nyers önvalód van jelen. A gyengeségeiddel és erősségeiddel együtt. A hurkáiddal és szépségeddel együtt. A sötét és jó oldaladdal együtt. A boldogságoddal és szomorúságoddal. Képes vagy szeretni ezt a személyt? Képes vagy neki megbocsájtani a gyengeségeit és múltban elkövetett hibáit? Meg tudod neki engedni, hogy ne legyen tökéletes. Megengeded neki, hogy elkövessen ballépéseket? Megengeded neki, hogy néha szomorú legyen? Meg tudod érteni Őt?

Ha ez a személy a saját gyereked lenne, tudnád szeretni? Hogyan bánnál vele? Gyengédebb és elnézőbb lennél vele, mint saját magaddal?

Van különbség szeretni önmagadat és egy gyereket? Te kevesebb megértést érdemelsz? Te kevésbé vagy fontos? Miért gondolod így? Ki mondta?

Ez nem igaz. Mindenki megérdemli a szeretetet. Egyenlően. A szeretet korlátlanul rendelkezésre áll. Szeretni önmagad nem azt jelenti, hogy a gyermeked kevésbé szereted. Épp ellenkezőleg. Több szeretet és efogadás sugárzik belülről.

Megérdemled a szeretetet. Megérdemled a megértést. Elsősorban önmagad felől.

Megteszed, amit tudsz. Elég az, ami vagy! Elég az, amit csinálsz. Lazíts! Lélegezz..

Értékes vagy.🌸

A nap amikor elkezded elfogadni és megszeretni az igazi éned, az lesz új születésed napja..

És bátran és büszkén mondod: "Ez vagyok én! Vidd vagy hagyd! Senkinek a jóváhagyására nincs szükségem a létezéshez. Szeretem és én önmagam hagyom jóvá a létezésem jogát és teljesen szabadnak érzem magam.."

Képes vagy azt mondani a tükörbe magadnak: "Szeretlek" ? Képes vagy a belső kritizáló hangokat, bátorítóra cserélni vagy legalább megkérdőjelezni a hitelességüket?

Kezdd el és figyeld a változásokat."Minden nap válaszd, hogy megbocsájtasz önmagadnak. Ember vagy, tökéletlen, de mégis méltó a szeretetre."


Valcz Nikolett

Personal & Team Coach

Budapest